German rex on kolmas niin sanotuista alkuperäisistä rex roduista. Saksalaiset kiharakarvat löydettiin Berliinistä vuonna 1951, eli samoihin aikoihin kuin Kallibunker -cornish rex herätti ihmetystä Englannissa. Sijaintinsa ja ajan poliittisen tilanteen johdosta voidaan kuitenkin pitää selvänä, että kyseessä on englantilaisista serkuistaan erillään syntynyt kiharakarvamutaatio.

Rotu on jo välillä ehditty julistaa sukupuuttoon kuolleeksi, mutta tällä hetkellä german rexien kasvatus näyttää saaneen tuulta siipiensä alle varsinkin Keski-Euroopassa. German rexien populaatio on rodun pelastusyrityksistä huolimatta edelleen hyvin pieni, ja niinpä Suomessakin on Kissaliiton erikoisluvalla tehty roturisteytyspentueita kissakannan elvyttämiseksi.

German rexien kiharuuden aiheuttava geenimuutos, mikä tekee niiden turkista silkkisen ja laineikkaan, on sama kuin cornish rexeillä. Vartaloltaan sekä pään muodoltaan german rex poikkeaa molemmista englantilaisista serkuistaan liioittelemattomuudellaan. Rotua kuvaillaan vankaksi, keskikokoiseksi ja lihaksikkaaksi, ja sen pään muotoa on pyöreähköksi, nenänvarressa ollen selkeän painauman. Sen rotumääritelmä sallii kaikki mahdolliset kissavärit, jotka arvostellaan näyttelyissä samoissa väriryhmissä kuin serkkunsa. Luonteeltaan german rexejä kuvataan reippaiksi ja seuranhaluisiksi kissoiksi.

German rexeillä kaikki kissamaailmassa tavattavat värit ja kuviot on sallittu, ja näyttelyissä kissat jaetaan yhdeksään väriryhmään.