Kissat kilpailevat eri luokissa sen mukaan, miten pitkällä niiden näyttelyura on. Ensimmäinen näyttelyluokka, johon kissa voi osallistua on Pentuluokka (lk 12). Pentuluokkaan voi osallistua kissanpentu, joka on yli 3 kk ja alle 6 kk ikäinen. 6 – 10 kk ikäinen kissanpentu osallistuu Nuorten luokkaan (lk 11).

Aikuiset kissat aloittavat uransa ja sertien metsästyksen Avoimessa luokassa (lk 9), johon voi osallistua kissa, joka on yli 10 kk ikäinen ja leikkaamaton. Tässä luokassa kissa saa CAC-sertifikaatteja, ja saatuaan kolme CAC-sertifikaattia avoimessa luokassa, kolmelta eri tuomarilta (mistä maasta tahansa), kissa valmistuu Championiksi (CH). Kun kissa on valmistunut Championiksi,se vaihtaa Champion-luokkaan (lk 7), jossa kissa saa CACIB-sertifikaatteja. Tässä vaiheessa luokkien nimet ovat niin hankalia, että yleensä puhutaan luokista numeroilla. Saatuaan kolme CACIB-sertifikaattia, kolmelta eri tuomarilta vähintään kahdesta eri maasta, kissa valmistuu International Championiksi (IC). Kun kissa on valmistunut IC:ksi, se vaihtaa International Champion -luokkaan (lk 5), jossa kissa saa CAGCIB-sertifikaatteja. Kun kissa on saanut kuusi CAGCIB-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta ja kolmesta eri maasta tai kahdeksan CAGCIB-sertifikaattia vähintään neljältä eri tuomarilta kahdessa eri maassa, kissa valmistuu Grand International Championiksi (GIC), ja siirtyy vastaavaan luokkaan (lk 3) keräämään CACS-sertifikaatteja. Saatuaan yhdeksän CACS-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta vähintään kolmesta eri maasta tai yksitoista CACS-sertifikaattia vähintään kuudelta eri tuomarilta kahdessa maassa, kissa valmistuu Supreme Championiksi (SC). Tämän jälkeen kissa on saavuttanut korkeimman tittelin, mitä kissa voi leikkaamattomana saavuttaa, ja näyttelyissä se voi osallistua Supreme Champion -luokkaan (lk 1), jossa kissa saa aina arvosteluksi Kunniamaininnan (KM tai HP).

Kun kissa kastroidaan tai steriloidaan, se ei menetä aikaisemmin leikkaamattomana saavuttamaansa titteliään, mutta aloittaa näyttelyuransa alusta kastraattiluokissa. Kaikki kissat eivät kuitenkaan ensin käy leikkaamattomana näyttelyissä, vaan ne kastroidaan / steriloidaan heti nuorena, ja aloittavat uransa suoraan kastraattiluokissa. Kastraattiluokat vastaavat leikkaamattomien aikuisten kissojen luokkia. Alle 10 kk ikäinen kissa osallistuu ikänsä mukaisesti pentujen tai nuorten luokkaan huolimatta siitä, onko kissa leikattu vai ei.

Ensin kissa aloittaa kastraattiluokassa (lk 10), josta se saa CAP-sertifikaatteja. Saatuaan kolme CAP-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta (mistä tahansa maasta), kissa valmistuu Premieriksi (PR) ja lähtee tavoittelemaan Premier-luokassa (lk 8) CAPIB-sertifikaatteja. Saatuaan kolme CAPIB-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta vähintään kahdesta eri maasta, kissa valmistuu International Premieriksi (IP). Tämän jälkeen se tavoittelee International Premier-luokassa (lk 6) CAGPIB-sertifikaatteja. Saatuaan kuusi CAGPIB-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta vähintään kolmesta eri maasta tai kahdeksan CAGPIB-sertifikaattia vähintään neljältä eri tuomarilta kahdesta eri maasta, kissa valmistuu Grand International Premieriksi (GIP) ja jatkaa uraansa CAPS-sertifikaatteja hakemalla luokassa 4. Saatuaan yhdeksän CAPS-sertifikaattia vähintään kolmelta eri tuomarilta vähintään kolmesta eri maasta tai yksitoista CAPS-sertifikaattia vähintään kuudelta eri tuomarilta kahdesta maasta, kissa valmistuu Supreme  Premieriksi (SP), ja on saavuttanut kaiken mitä kissa voi saavuttaa. Se voi jatkaa näyttelyuraansa Supreme Premier-luokassa (lk 2), josta kissa saa aina Kunniamaininnan (KM tai HP). Nämä kissat kilpailevatkin sitten useimmiten tullakseen valituksi tuomarin parhaaksi tai kategorian parhaaksi.