REKISTERÖINTI- JA HYVÄKSYMISKÄYTÄNNÖT
Käsittelyajat
– Kaikki maksut tulee olla suoritettuna ennen kuin hakemukset tulee käsittelyyn
– Omakissapalvelun kautta tehty pentuerekisteröinti kestää noin kaksi (2) viikkoa siitä, kun maksu näkyy Kissaliiton tilillä.
– Paperilla tehty rekisteröintihakemus otetaan käsittelyyn, kun kaikki vaadittavat asiakirjat on Kissaliiton toimistolla. Tämän rekisteröintiaika on 2-5 viikkoa. Mikäli papereissa on puutteita jää rekisteröinti odottamaan tarvittavia lomakkeita ja siirtyy työjonoon vasta, kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat saapuneet.
– Puuttuvia asiakirjoja kysytään sähköpostitse kerran.

Tuontikissan rekisteröinti (FIFe)
Tuontikissaa rekisteröidessä kissan sukutaulusta on oltava alkuperäiset paperiset versiot. Nämä toimitetaan Kissaliitolle postitse. Mikäli dokumenteissa on puutteita, kysytään puuttuvia papereita sähköpostitse omistajalta kerran. Tuontikissan rekisteröinti siirtyy käsittelyjonoon vasta sitten, kun kaikki tarvittavat paperit on toimitettu toimistolle. Tuontikissat kirjataan Omakissaan aluksi tiedoilla, jotka kissa tarvitsee osallistuakseen näyttelyyn, rekisteröinti tehdään loppuun saapumisjärjestyksessä. Tuontikissa voi osallistua näyttelyyn, kun kaikki rekisteröintiin tarvittavat paperit on toimistolla vähintään kaksi viikkoa ennen näyttelyä.
Tuontikissan rekisteröinti (muut kattojärjestöt esim. TICA, CFA, WCF)
Tuontikissaa rekisteröidessä kissan sukutaulusta ja Transferista on oltava alkuperäiset paperiset versiot. Muuten pätee sama ohjeistus kuin FIFe maasta tuotaessa.

Kissojen tittelihyväksynnät Omakissassa
Kotimaisessa kissanäyttelyssä saavutettu titteli hyväksytään sen jälkeen, kun näyttelyn tulokset on tarkistettu ja lukittu.
Ulkomaisten näyttelytulosten osalta tulee tulokset lisätä ITSE Omakissassa kissan tietoihin. Seuraaviin näyttelyihin luokkamuutos tulee tehdä vaikka uutta titteliä ei olisi vielä Omakissassa hyväksytty. Uudesta tittelistä ja luokkamuutoksesta tulee ilmoittaa näyttelysihteerille heti kun titteliin oikeuttavat sertifikaatit on kasassa. Muistathan, että kissan oikea näyttelyluokka on näyttelyssä aina omistajan vastuulla.

Terveystiedot Omakissassa
Huolehdithan, että tarvittavat terveystulokset on tallennettuna Omakissaan ennen astutusta. Terveystietojen tallennus kissan tietoihin ja niiden oikeellisuus on omistajan vastuulla.