Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Kissan oudot murina/sähinä-kohtaukset? (Luettu 4030 kertaa)
Amzzy
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Kissan oudot murina/sähinä-kohtaukset?
06.08.2017 - 01:50:53
 
9-vuotias narttukissani on saanut koko elämänsä ajan eräänlaisia 'kohtauksia', joissa alkaa yleensä katsomaan omaa häntäänsä nuollessaan itseään tai muuten vain. Tätä seuraa murina ja kissa vaikuttaa selvästi hermostuneelta ja saattaa alkaa purra itseään ja sähistä myös. Tällöin kissaa ei voi lähestyä tai se iskee takuuvarmasti kynsillä käteen kuin olisi todella vihainen tai jotenkin peloissaan.
Yleensä nämä 'kohtaukset'(??) eivät ole pitkäkestoisia tai vakavia ja kissa rauhoittuu kyllä, mutta oudoltahan tämä on aina vaikuttanut... Lisäksi yleensä vaikuttaisi, että kissalla esiintyy tälläistä käytöstä eräänlaisina kausina aina välillä, että joskus enemmän ja joskus taas paljon vähemmän. Ainakin nuorempana kissa myös hakeutui yleensä korkemmalle esim sohvan käsinojalle tai raapimispuuhun pyörimään, koitti tassulla häntäänsä ja murisi kamalasti. Täh

Kissan taustoista sen verran, että se tosiaan on pelastettu luonnosta aivan pienenä pentuna, ettei mitään kävisi. Sisaruksista minulla ei ole tietoa, kun saatiin kiinni myöhemmin, eikä liiemmin vanhemmistakaan. Tämän jälkeen elänyt koko elämänsä ainoana sisäkissana. Kissa on aina ollut melko arka ja pidättyväinen vieraita kohtaan, vasta viime vuosina on alkanut olemaan ihan vieraidenkin kanssa, mutta tosiaan koskaan ei ole ollut mikään siliteltävä sylikissa.

Onko jollakulla ollut vastaavaa oman kissan kanssa tai tietoa, mistä tämmöinen voisi johtua?
Eläinlääkäristä ei koskaan ole ollut myöskään apua. Ensin epäiltiin, että kissa on sairas tai sillä on matoja yms, mutta ei ollut tosiaan. Sen lisäksi kohtaukset 'unohtuvat', jos kissalla on muuta mietittävää, esimerkiksi leikki yms.(vaikka aika tahmea tämä on leikkimäänkään). Myös ulkoillessaan valjaissa juoksunarussa kohtauksia ei koskaan ole ollut. Olisiko siis jotain psyykkistä ehkä?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta