Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Kissanpentu koirataulouteen (Luettu 4642 kertaa)
jannuli
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Kissanpentu koirataulouteen
04.12.2013 - 20:53:32
 
Hei!

Löysin keskustelun missä puhuttiin siitä mitä tapahtuu, kun koira tulee taloon jossa on kissoja. Meillä asia on kuitenkin toisin päin. Meillä on kaksi koiraa ja olemme miettineet kissanpennun (itämainen lyhytkarva) hankitaa tulevaisuudessa.

Onko kellään kokemuksia? Vinkkejä tällaisessa tilanteessa ja miten yleensäkin OSH:n pennut ottavat tilanteen, jossa saapuvat koiraperheeseen? Kannattaako ensin pentu totuttaa uuteen kotiin ja sen jälkeen vasta tuoda koirat paikalle?

Millaisia kissan vessoja suosittelette koiratalouteen? Merkki? Hiekka vai puupelletti jne? Kiipeilypuu kannattaa varmaan olla korkea, että kissalla on oma paikka siellä ilman koiria. Mitäs muuta tulee mieleen, mitä kannattaa huomioida?

Pidemmittä puheitta kaiken näkösiä vinkkejä, neuvoja ja tarinoita otetaan vastaan! Kiitos!

P.S. Onko kukaan tulossa Turusta 15.2-16.2.2014 Jyväskylän näyttelyyn?? Tai ajeleeko kukaan muulloin helmikuun aikana Turusta pohjoisempaan (Kuopio, Oulu, Kajaani, Jyväskylä, Kokkola jne..)? Pieni kissanpentu saattaisi silloin tarvita kyytiä lähemmäs Kainuuta!

Tähän liittyen saa laittaa vinkkkejä kissanpennun kanssa matkustamisesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon! Koirien kanssa on matkusteltu ja ajeltu vaikka sun minne, mutta kissamatkailukokemus puuttuu.. Pyöritä silmiä
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
ObOlli
Friikki
*****
PoissaViestejä: 580
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Kissanpentu koirataulouteen
Vastaus #1 - 06.12.2013 - 10:31:22
 
Meikäläisellä ei ole omakohtaisia kokemuksia itämaisista, mutta rakkaripennut sopeutuivat sheltteihin hyvinkin nopeasti. Ja ollaan sijoituskodin kanssa tuotu sinne meikäläisen 6,5v ja 4,5v leikkaamattomat rouvaksetkin, joka on vähän hankalampi projekti kun taloudessa asuu kahden sheltin lisäksi rakkarimummon kaksi nyt kai 2,5v pentua sekä kaksi juuri vuoden täyttänyttä tyttärentytärtä. Sekin on hyvällä alulla, nyt ollaan muutama kerta käyty.

Myös nyt kai 8v maatiainen tottui ranskanpullaan, mutta siihen meni ainakin pari vuotta. Varsinaista sotaa ei toki ollut, mutta koiraa kyllä kiusattiin. Ranskanpullahan on kissan kannalta aivan käsittämätön hirviö: tuijottava, läähättävä, kuolaava ja haiseva otus joka käyttäytyy ihan liian lähentelevästi.

Yleensäkin pennun totuttaminen uuteen ympäristöön on paljon helpompaa kuin aikuisen, ja ainoa mitä meikäläiselle tulee mieleen, on että etenkin itiksiä pitäisi olla vähintään kaksi ettei pitkästyneenä kiusaa koiraa loputtomiin.

Feliway seinään on meikäläisen neuvo joka tapauksessa. Feliway:hän ei kuulemma toimi kaikkiin kissoihin, toisaalta jotkut ihmiset saavat allergiaoireita tai päänsärkyä, mutta itse olen monesti nähnyt kuinka se on auttanut kissan sopeutumista huomattavasti, peräti silminnähden.

Ranskanpullataloudessa on Modkat, shelttilässä Boda Cleanstep:ejä. Edellisessä kissojen pitää löytää reitti sisään ja se on varsin kallis jonka lisäksi se isojen koirien tapauksessa lienee tarpeen nostaa tarpeeksi ylös, jälkimmäisessä koirat pitää saada opetettua että hiekkikseen ei mennä. Ei se helppoa aina ole. Kissanruoat ovat suurherkkua koirille, joten ne pitää nostaa paikkaan johon eivät pääse. Ja totta kai, kissa tarvitsee välttämättä turvapaikaksi kiipeilypuun.

Tässä näin pikaisesti mitä tulee mieleen. Aika yleiseksi meni kun et muistanut mainita koirarotua. Ja aikamoinen hullunmylly taitaa olla luvassa jos itikset pääsevät koirien aktivoijiksi  Silmänisku
Siirry sivun alkuun
 

-- Olli, myös kusipääksi tituleerattu
FI*Pehmis päivän kissasaldo: 6v IC-mummorakkari ja 4v serkkutyttö sekä edellisen tyttärentyttäret, toinen hoitaa synnyinkodissaan 13.3. syntynyttä pentuetta
 
IP on kirjattu
 
raato
Tulokas
*
PoissaViestejä: 7
Järvenpää
Re: Kissanpentu koirataulouteen
Vastaus #2 - 08.01.2017 - 20:56:44
 
Tämä on jo vanha aihe, mutta ihanan ajankohtainen, joten jaan oman kokemukseni. Meille tuli juuri kaksi aikuista kissaa talouteen, jossa on aikuinen koira. Olin varautunut pitkään totuttamiseen, mutta meidän lauman kohdalla sellaista ei tällä kertaa tarkettu.

Lyhyesti totutan kaksi eri lajia edustavaa yksilöä toisiinsa mieluummin aina liian hitaasti kuin liian nopeasti ja aina eläinten ehdoilla. Olen siis paininut hoidokkien kautta tämän asian kanssa ennenkin ja myös omaa koiraani totutellut tuttavien eri lajisiin lemmikkeihin. Turvallisuus on meillä yksi tärkeimmistä tekijöistä, joiden mukaan mennään.

Oma koirani on erittäin rauhallinen, luotettava, avoin, sosiaalinen ja ystävällinen yksilö. Myös kissani ovat samanlaisia, joten totuttaminen sujui hyvin nopeasti. Olin kuitenkin varautunut, että kissat elävät tarpeellisen ajan X lähinnä makuuhuoneen puolella ja ovi kiinni. Oven alta olisivat lemmikit voineet haistella toisiaan. Samaan aikaan olisin vaihdellut hajuja kankaiden avulla -> hieronut kankaita eläimiin ja vienyt kissojen hajuiset rätit koiralle ja toisinpäin. Jossain vaiheessa olisi koira voinut hihnassa vierailla kissojen puolella. Myös puolia olisi voinut vaihtaa välillä, jotta kissojen liikkumatila olisi laajentunut. Toki seuranpito on vaivalloista, kun lemmikeille pitää jakaa aika tasan vaikka eri huoneissa olisivatkin.

Tästä tosiaan oltais edetty hiljalleen valvottuun yhteiseloon ihan eläinten tahtiin. Korkeita paikkoja meillä on kissoille paljon ja mahdollisuuksia muutenkin piiloutua. Koiraa pidettiin aluksi erityisen tarkasti silmällä ja myös käskyjä ja ohjaista tarjottiin. Tärkeää oli myös huomioida koiraa PALJON sen ohella, että huomioi kissoja paljon. Tässä ilmeni silti mustasukkaisuutta, vaikka kaikkemme teimme, ettei koira tuntisi oloaan syrjäytetyksi. Siihen emme puuttuneet muutoin kuin huomioimalla koiraa enemmän ja antamalla positiivista palautetta, kun se käyttäytyi toivotusti. Kissoilla oli myös alusta saakka oikeus ilmaista pelkoaan tai epävarmuuttaan sekä kehottaa koiraa perääntymään. Koiralla samaten aina mahdollisuus olla erossa kissoista. Molemminpuolista kunnioitusta. Meillä koira on kaikkien kaveri ja hyvin innokas, joten enemmän koiraa sai valvoa. Onneksi koiramme on myös väistävä ja ymmärtää, milloin kissa ei halua kaveerata. Toki se tuijotus, häslääminen ja muu koirien säätäminen (aktiivinen rotusekoitus kyseessä) on kissan mielestä lähtökohtaisesti aika jänskää, koirakin kun painaa n. 27kg enemmän kuin kumpikaan kissa... Hirviö siis!

Koitettiin myös luoda eläimille positiviisia mielikuvia toisistaan. Namittaminen oli aika toimiva keino ja myös samaan aikaan kummankin leikittäminen ja hellyyshetket. En pidä vastaehdollistamistakaan oikeastaan huonona ideana, jos pelkoreaktioita ilmenee. Positiivisen kautta vain.

Jos on epävarmaa, että miten eläimet pärjää keskenään yksin, ei kannata jättää valvomatta. Ja kissoille tosiaan aina mahdollisuus perääntyä tilanteesta ja mennä korkealle/piilopaikkaan turvaan, jos koira on liian hirmuinen. Koiralla samalla  tavalla oikeus vetäytyä omaan rauhaan. Kun etenee rauhalliseen tahtiin ja luo eläimille kivoja mielikuvia toisistaan, en usko olevan suurempia ongelmia. Joillakin yksilöillä eteneminen on vauhdikasta (meillä meni kolme tuntia ja kaikki eläimet pystyivät turvallisesti ja suhteellisen rennosti olemaan koko asunnossa vapaana. Olin kyllä varautunut viikkoihin/kuukausiin). Joidenkin kanssa tahti on hitaampaa. Mutta kiirehtimällä ei kukaan voita mitään ja eläimiä kannattaa lukea koko ajan ja mennä niiden ehdoilla. Jos negatiivisia mielikuvia ehtii muodostumaan, ei niitä ole helppoa jälkikäteen korjailla. Positiivisuus on aina positiivista! Hymiö

edit // unohtui tuosta vessa-asiasta, että meidän koira rakastaa kissankakkaa. Se on oikeaa gourmet-ruokaa sen mielestä. Minä taas en pidä ajatuksesta, että koira käy kakkavarkaissa. Meillä on kannellinen luukkuvessa, joka on sijoitettu niin, ettei koira sinne päänsä kanssa pääse herkkuihin käsiksi. Hiekkana aivan peruslaatuinen paakkuuntuva kissanhiekka. Hyvin on saanut olla laatikko rauhassa koiralta!
Siirry sivun alkuun
 

Koti ei ole koti ilman tassupartiota!
 
IP on kirjattu
 
Santtu8
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 4
Re: Kissanpentu koirataulouteen
Vastaus #3 - 19.07.2017 - 15:01:32
 
Jos pienet eläimet kootaan yhteen, niin he tulevat nopeasti ystävällisesti toisiinsa.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta