Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
URK Kirkkonummi 12-13.10.2013 (Luettu 2566 kertaa)
Misse
Aktiivinen
**
Poissa


Suuret kissat sulattavat
sydämen

Viestejä: 154
Sukupuoli: female
URK Kirkkonummi 12-13.10.2013
14.10.2013 - 12:40:45
 
Olipa ajattelematon kokeilu Kirkkonummen näyttelyssä: laitetaan uudet assarit kantamaan kaikkein haastavimmat kissat, kun he ovat ensimmäistä kertaa eläessään assareina ja eivätkä olleet ikinä edes pitäneet sylissään isoja kissoja!!! Ymmärtääkseni assareista on pula, mutta yritettiinkö Kirkkonummella ottaa kerrasta luulot pois uusilta asistenttiparoilta vai mitä ? Tällä kirjoituksella ei  todellakaan nyt syyllistetä uusia assistenttiparkoja, jotka varmasti parhaansa yrittivät. Jokainen ison kissan omistaja,  kissanäyttelyjä järjestävät ja niissä toimivat tietävät, ettei suurien  kissojen käsittely ja ottaminen paneelihäkistä  käy keneltä vaan.  Onko paneeli sellainen tilanne, jossa sitä aletaan harjoittelemaan ensimmäistä kertaa??  Suuren kissan käsittely vaatii tottumusta, muuten se menee teutaroimiseksi,  kuten meni Kirkkonummella kissani kohdalla. On aivan edesvastuutonta, että sellaiselle assistentille laitetaan suurimmasta päästä oleva  kissa etenkin, kun hän ei ole koskaan aiemmin  edes koskenut suureen kissaan eikä koskaan aiemmin ollut assarina. Vaikka tässä tapauksessa kissa oli erittäin kiltti, otti se kiinni tassuilla häkistä niinkuin monet kissat tekevät, jolloin pitää olla oikeat otteet ja hellää voimaa käsitellä kissaa oikein. Tottunut assistentti osaa tälläisen kissan ottaa "nippuna" häkistä ilman mitään ongelmaa. Mutta kun assistentilla ei ole minkäänlaista kokemusta ison kissan  saati pienemmänkään kissan paneelikäsittelystä, ei häkistä otto vain onnistu. Uusi assistentti luovutti onneksi, kun ei saanut kissaa ulos... eikä meinannut saada kokeneempikaan (?)  asistentti  kissaa häkistä.  Kissalle saatetaan aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa, kun tassuja kiskotaan niin että kynnet repeävät. Tässä tapauksessa onneksi ei niin käynyt, kun sivullinen sattui näkemään tilanteen ja meni hätiin. Kiitos siitä!  Eikö kissojen käsittelyä voida harjoitella jossain muualla kuin paneelissa ? Jos harjoitella täytyy niin, miksi pitää urheilla niillä kaikista vaatimimmilla kissoilla ? Eihän autokoulussakaan ajamaan opettelevaa viedä ensimmäiselle ajotunnille superrekan rattiin ?! Jos uudet assarit oli pakko laittaa suoraan tuleen, niin eikö heille olisi voitu antaa pienemmät kissat, joiden käsittely ainakin koon puolesta on paljon helpompaa? 

Isojen  kissojen käsittelyä voi tulla näyttelyssä opettelemaan  omistajien kanssa. Itse olen ainakin pyytänyt useinkin tottumattoman assarin katsomaan kissaani ja  opettelemaan kissan käsittelyä ja  ottamista häkistä niin ettei tarvitse sydän pamppailen ensimmäistä yritystä tehdä paneelin aikana kun kissat pitäisi saada sujuvasti pöydille.

Ei me suurien kissojen omistajat turhan päiten etsitä kissoillemme tottuneita kantajia. Yhdellä kissallani kynsi repeytyi aikoinaan häkistä oton yhteydessä... ja toinen  kissa tiputettiin lattialle kun sitä alettiin kiskoa etutassuista ulos häkin reunaa vasten.... kun kissa lähti pinkomaan karkuun syöksyi assari lattialle perään ja otti molemmin käsin hännästä kiinni... Ei siis tarvitse ihmetellä miksi me suurien kissojen omistajat yritämme kysyä valmiiksi kissojamme kantamaan sellaisia assistentteja, joiden tiedämme osaaavan homman niin, että kissa ei vahingoitu eikä muutenkaan traumatisoidu väärästä käsittelystä. Se on -  vain ja ainoastaan -  kissan etu. Kenen etua kyseisen harjoituksen oli tarkoitus ajaa- ei ainakaan uusien assistenttien eikä kissojen  ?
Siirry sivun alkuun
 

Vain kissojen ystävät tietävät, millaista on omata turkispäällysteinen, musikaalinen ja jäähtymätön kuumavesipullo - S.Millen-
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta