Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Kissat sähisee toisilleen ulkoilun alettua (Luettu 1451 kertaa)
Ainuli
Aktiivinen
**
Poissa


YaBB rules!

Viestejä: 186
Espoo
Sukupuoli: female
Kissat sähisee toisilleen ulkoilun alettua
11.08.2013 - 17:13:04
 
Meillä on kaksi leikattua tyttökissaa, siskokset, 8-vuotiaita. Aiemmin ollaan asuttu kerrostalossa, mutta nyt pari vuotta maalla paritalossa, jossa on iso tontti metsän laidalla. Kissoja yritettiin ulkoiluttaa valjaissa kerrostalossa asumisen yhteydessä, mutta siitä ei tullut mitään koska kissat pelkäsivät liikaa, joten verkotimme asuntomme parvekkeen ja siellä ne viihtyivät. Nykyisessä asunnossamme on myös pienen pieni ulkoiluhäkki, mutta toinen kissoista hoksasi ulkoterassin ja pääsi karkaamaan sinne. Saimme sen kiinni, mutta se alkoi maukumaan pihalle, joten päätin kokeilla uudestaan valjaita. Tällä kertaa valjaissa ulkoilu olikin suuri menestys, ja molemmat kissat tutustutettiin pihaan valjaissa.

Sitten se alkoi - nimittäin JATKUVA maukuminen pihalle. Tietysti. No, eihän minulla tai miehellä oo aikaa ulkoilla niiden kanssa koko ajan, joten päätettiin että annetaan niiden ulkoilla vapaana, mutta valvotusti. Siinä samalla voi sentään tehdä vaikka pihahommia tai hoitaa läppärillä asioita kun ei tarvitse narun päässä kököttää, kunhan kissat on näköetäisyydellä.

Ongelmaksi on tullut, että ainakin toinen kissa, ehkä molemmat, ovat alkaneet sähistä toisilleen. Ihan vain ohi kulkiessaan, mutta yleensä sisällä ollessaan. Tähän asti ovat tulleet tosi hyvin toimeen, mitä nyt toinen välillä purkaa turhautumistaan ja jahtaa toisen nojatuolin alle piiloon, mutta mitään tappeluita ei koskaan ole ollut. Vieläkään ei varsinaisia tappeluita ole ollut mutta pitääkö/voiko tuohon sähinään puuttua jotenkin?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
JJ Nääs
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 7
Re: Kissat sähisee toisilleen ulkoilun alettua
Vastaus #1 - 26.02.2014 - 19:39:44
 
Omat kissani (tällä hetkellä 7 v.) ovat sisäkissoja joita ulkoilutan kerrostalon alimmalla parvekkeella, jossa on maapohjaa ja muutamia neliöitä puutarhaa. Aiemmit eivät koskaan tapelleet ja sähisseet, kunnes n. kolmevuotiaina puutarhaparvekkeella ulkoillessa aidan takana oli tuntematon kissa, joka laukaisi sellaisen reaktion, että kissat hämmennyksissään kyökkäsivät toinen toistensa kimppuun, ja siitä alkoi kuukausia kestänyt sähinä ja tappelu, jossa karvatuppoja lensi. Sittemmin tällaista on toistunut aina ehkä kerran-pari vuodessa, mutta nykyään tappeluinto laantuu muutamassa päivässä. En tiedä onko tästä mitään apua, mutta oma tulkintani on, että tappelumeininki käynnistyy kun reviirijaot menevät sekaisin ja/tai vieraita kissoja tai niiden hajuja ilmaantuu elinpiiriin.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta