Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle? (Luettu 19639 kertaa)
blackcat_07
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 8
Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
27.12.2011 - 23:42:06
 
Kyselisin vähän neuvoja 5kk ragdoll pojan ruokintaan. Sinällään syömisen kanssa ei ole ongelmia, vaan pikemminkin päinvastoin. Kissalla tuntuu olevan aivan pohjaton ruokahalu  Juustoinen

Kissa syö kokonaisen pussin märkäruokaa kerrallaan, ja pyytää hetken päästä lisää(en siis ole antanut). Myös raakaa lihaa menee kohtuu määrät, jos vaan antaa lisää.

Poitsu on saanu syötyä parhaimmillaan 5 pussia märkää päivässä plus raksuja. Oon lukenut että pennulle voi antaa ruokaa niin paljon, kuin vaan jaksaa syödä. Mutta kun tuo jaksaisi koko ajan syödä ja kerjätä lisää  Kieli Ja muutenhan en olisi huolissani, mutta kun se maha on alkaa olla aikamoinen Juustoinen Kun kissaa nostaa kainaloiden alta, ja pitää niin ikään suorana/pitkänä niin masu erottuu selkeenä pallona kyljistä/sivuista. Muuten kissa ei ole lihavan näköinen.

Paljonko olisi oikeasti hyvä määrä ruokaa kasvavalle pennulle? Montako pussia, monta sataa grammaa lihaa ja raksuja ois hyvä antaa?

Raksuja en ihan niin paljoa tarjoile, kun penturaksu tuntuu kelpaavan liian hyvin myös kastraattikollillle. Ja pennulla on leuassa aknea. Minkä tosin epäilevän myös johtuvan Hillsin pentunappulasta. Ja ne on sit piilossa kaapissa, jonne pentu vain toistaseksi mahtuu. Isompi on aina muutenkin osannut säädellä syömistään, että ruokaa on ollu tarjolla ja poitsu on käynyt syömässä pieniä annoksia silloin kun haluaa. Nyt pojan ruuat on koko tistipöydällä, minne pentu ei vielä pääse. Tulevaisuudessa täytyy sit varmaa jättää kissat poissaolessa eri huoneisiin, tai sit totuttaa isompi säännöllisiin ruoka-aikoihin, ku tuntuu et pentu syö muuten hänen ruuat ja isompi on sit nälkäinen  Epävarma

Ja kissalla on myöskin usein kakka hieman löysää, niin et jää rippeet pyllykarvoihin.

Sit jos tosiaan antelis enimmäkseen raakaa lihaa, kun se tuntuu kumminkin maistuvan. Niin kannattaako antaa lisäksi multicattia ja mahdollisesti jtn rasvaa?

Annatteko broilerin raakana vai kypsenettynä? Täältä luin että osa antaisi raakana, kun itse olen ollut käsityksessä että nimenomaan broitsu ois hyvä keittää.

KIITOS etukäteen vastaauksista Juustoinen
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Crowmoor
Aktiivi
****
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 269
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #1 - 28.12.2011 - 00:22:43
 
Broileri tulee meillä kyllä annettua raakana, ja jos on luista lihaa (siivet, koivet) niin silloinhan ei saa missään nimessä kypsentää etteivät luut sälöydy. Lähinnä se raaka broisku taitaa olla potentiaalinen terveysriski ihmisille, mutta ei meillä ainakaan ole siitä ollut minkäänlaista haittaa. Ehkä voisitkin kokeilla antaa pojalle nakerrettavaksi broiskun siipiä tai vaikka kuivattuja broilerin kauloja? Jotain mikä olisi hieman työläämpää syötävää.

Madotusasiat varmaankin on kunnossa..? Mutta varmistaisin vielä jos maha pömpöttää ja ruokahalu on pohjaton.
Siirry sivun alkuun
 

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010 || http://harmonydivine.nettisivu.org/
GIC FI*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
 
IP on kirjattu
 
blackcat_07
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 8
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #2 - 28.12.2011 - 01:27:23
 
Matohommat on kyl kunnossa. Kasvattaja madotti useampaan kertaan pojan ennenkuin tuli, ja se masu oli melkein heti samanmoinen. Itse madoitin kans vähän aika sit. Tuntuu jotenkin niin hassulta toi valtava ruokahalu, kun isompi kissa on aina syöny melkoisen maltillisesti. Samoin aiemmat kissat.

Täytyypä kokeilla noita broitsu juttuja, kiitos! Hymiö
karjalanpaistissa on kanssa ollu vähän tekemistä, kun pienet hampaat on vähän hitaita vie jyystämään sitä Hymiö
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
ObOlli
Friikki
*****
PoissaViestejä: 580
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #3 - 28.12.2011 - 10:30:56
 
Unohdit kertoa että onko pentu jo leikattu. Se tekee ison eron, leikkamaton kissa tarvitsee noin kolme kertaa niin paljon ruokaa kuin leikattu. Ilmeisesti ei vielä kun kerran aknea on. Akne kannattaa rapsuttaa pois päivittäin tai ainakin parin päivän välein, tähän kelpaa esimerkiksi pehmeä hammasharja tai luottokortin kulma. Jos se pääsee kuivumaan, sen poistaminen repii ihon rikki. Jos iho menee rikki niin hyytynyt veri on myös mustaa, jota taas ei kannata poistaa koska leuka on sitten ihan verillä, ja hyytyy taas uudestaan. Reseptillä saatava Fusiderm-voide osoittautui meillä varsin tehokkaaksi.

Mutta minä ainakin olen antanut pentujen syödä niin paljon kuin jaksavat. Se että vatsa pullottaa ei ole mielestäni erityisen huolestuttavaa, ellei tosiaankin ole matoja, pikemminkin päin vastoin. Loputtoman ruokahalun kanssa mieleen tulee sisäloisten lisäksi että kissa voi riehua paljon jolloin energiaa kuluu, tai että on jokin ravintoaine joka ruokavaliosta puuttuu. Tätä on hieman hankala arvioida kun et kertonut mitä kissasi syö, samoin jäi tieto että minkälaista kakkaa laatikosta löytyy; jos se on mustaa ja kovaa niin suoli toimii hyvin.

Lihan ja broilerin syöttäminen on kuitenkin erinomainen keino lihomisen välttämiseen. Lihan (ml. broisku) kypsentäminen on aina vähän ongelmallinen kysymys. Toisaalta osa proteiineista ja vitamiineista tuhoutuu kypsennettäessä, toisaalta kypsentäminen tekee ruoasta maistuvampaa. Hyvä ratkaisu voi olla paistaa ruoka kevyesti, siten että sisäosa jää raa'aksi kun pinta on kypsä. Tämä myös auttaa siisteyteen jos kissa ottaa herkun ja kantaa sen vähän matkan päähän syötäväksi, raaka liha sotkee enemmän. Kuumennetut (kypsytetyt) luut todellakin sälöytyvät ja rikkovat kissan suoliston jos niitä saa syötyä, ja siten ne ovat ehdoton ei.

Lihavuushan saadaan selville esimerkiksi siten, että selän puolelta otetaan kainaloiden takaa kiinni, ja kokeillaan sormenpäillä että tuntuuko rintalastan kylkiluut. Jos luut tuntuvat, ei kissa ole ainakaan lihava.

Meillä on jopa ongelmia tottua siihen että kuinka vähän kaksi mammaa syövät nyt kun pennut ovat poissa  Virnistys
Siirry sivun alkuun
 

-- Olli, myös kusipääksi tituleerattu
FI*Pehmis päivän kissasaldo: 6v IC-mummorakkari ja 4v serkkutyttö sekä edellisen tyttärentyttäret, toinen hoitaa synnyinkodissaan 13.3. syntynyttä pentuetta
 
IP on kirjattu
 
Onni
Jäsen
***
PoissaViestejä: 1081
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #4 - 28.12.2011 - 21:27:25
 
Suomalainen raaka broileri ei ole potentiaalinen terveysriski ihmiselle sen enempää kuin kissallekaan, eli raakana vaan. Maistuvuuskin makuasia, meillä ei kypsennettyihin lihoihin juuri kosketa, mutta raaka on pop. Hymiö

Multicatia (tai vastaavaa) täytyy antaa, jos annat luutonta lihaa. Erityisesti kasvavan pennun kanssa on ehdottoman tärkeää huolehtia siitä, että se saa riittävästi kalsiumia. Rasvahappovalmiste on myös hyvä.

Pentukin voi lihoa, joten kyllä siihen mahan pulleuteen on hyvä kiinnittää huomiota. Ehkä teillä on tullut tavaksi palkita kissa kerjäämisestä ruoan antamisella? Kannattaa opetella säännölliset ruoka-ajat 3-4 kertaa päivässä ja muulloin sitten huomiopyyntöihin vastataan esimerkiksi leikkimällä. Hymiö
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Crowmoor
Aktiivi
****
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 269
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #5 - 28.12.2011 - 21:31:05
 
Ei tuo kyllä mikään yleinen sääntö ole että ruoka olisi kypsennettynä maistuvampaa, myös meillä on päinvastoin Silmänisku

Yleisesti olen samaa mieltä että pentujen kannattaa antaa syödä niin paljon kuin uppoaa, mutta kyllä 5 pussia märkistä + vielä raksut päälle kuulostaa jo aika hurjalta yhtä pentua kohden, ja samoin se että poika vetäisee pussillisen ruoka aja kerjää sitten vielä lisää samantien.  Pelästynyt Ei ihmekään jos maha hieman pingottaa tuon jälkeen .
Siirry sivun alkuun
 

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010 || http://harmonydivine.nettisivu.org/
GIC FI*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
 
IP on kirjattu
 
blackcat_07
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 8
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #6 - 30.12.2011 - 01:56:05
 
obOlli: Pentua ei ole vie leikattu, alkuvuodesta olisi tarkoitus leikkauttaa. Aknea olenkin rapsutellut pehmeällä hammasharjalla pois. Birmalla oli aknea pentuna, ja meni ohi kun vaihdoin muovikupit keraamisiin. Birman leikkautin vasta viime kuussa, ja aknea ei ollut kuin muovikippojen yhteydessä pentuna. Pennun kohdalla veikkaan et osittain johtuu jostain ruuasta..

Kisu tosiaan leikkii ja riehuu paljon, nyt on jo vähän rauhoittunut. Viikset emo oli tosiaan parturoinnut lyhkäsiksi  Juustoinen vissiin oli vilkas pentu Hymiö Kissa syö siis enimmäkseen latzin ja satunnaisesti whiskasin penturuokaa, hillsin ja proplanin raksuja, raakoja lihoja, seitiä ja  toisinaan almon purkkeja jne muita vastaavia eläinkaupan purkkeja.

Kakka on vähän löysää ja ruskeaa/vaaleanruskeaa ja enimmäkseen kamalan hajuista. oon toisinaan antanut maitohappobakteereja kissalle.

Onni
Oon tietoisesti pyrkinyt olemaan palkitsematta, koska kissa esim kerjää mun syödessä. Tietty tavallaan tulee palkittua silloin kun annan muutenkin ruokaa, ja pentu kulkee jaloissa ja odottaa. Ja kun annan yleensä eka ruokaa vanhemmalle kissalle. Ostin multicattia, mut siinä lukee että täysikasvuisille, mietin sitten siinä itsekseni et mites ragdoll, joka kasvaa sen kolmisen vuotta täyskasvuiseksi Juustoinen rasvalisänä olenkin antanut jo seitin sekaan aptusin öljyä.

Crowmoor
Olen kanssa aina mietinnyt että kasvavalle pennulle voisi antaa ruokaa niin paljon kuin jaksaa, mut tämän herran tapauksessa vähemmän voisi olla enemmän. Joka päiväistä tää 5 pss märkistä ei onneksi ole, parhaimmillaan sen verran voi mennä, jso vaan annettaisiin. Pennulla on sellanen söpö pesupallomasu koko ajan, ruokaluiden jälkeen isompana vaan  Hymiö

Pentu saattaa tosiaan vetä pussin märkää ja pyytää esim tunnin päästä lisää. Kannataisiko mieluumin antaa pienempiä annoksia useammin vai antaa kokonaisia pusseja harvemmin?

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
ObOlli
Friikki
*****
PoissaViestejä: 580
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #7 - 30.12.2011 - 14:49:21
 
Luulenpa että syykin kävi jo ilmi. Löysä, vaalea ja haiseva kakka kertoo ettei ruoka imeydy erityisen hyvin, ja että siinä on paljon kissalle hyödyttömiä hiilareita. Lisäksi on epäilemättä ilmavaivoja, joka turvottaa vatsaa. Whiskas ja Latz -penturuoat eivät ole sellaista johon yhdistäisin sanan laatu, suosittelen vakavasti harkitsemaan parempaa. Vaikka nuo maistuvatkin, niin ihan kaikki eläinkaupan penturuoat ovat parempia. Myös aknen voimakkuus voi helposti selittyä tuolla ruoalla. Maitohappobakteereista ei ole haittaa, mutta ei se tähän kyllä autakaan.

Raksujen kannattaa ilman muuta olla niin laadukkaita kuin mahdollista, huonolaatuiset raksut voivat pitemmän päälle aiheuttaa kaikenlaisia ikäviä asioita kuten pissatulehduksia ja pahimmillaan aikuisiän diabeteksen. Hill's on paremmasta päästä mutta Purinasta en ole yhtään varma. Itse käytän kahta nyrkkisääntöä: marketista ei löydy yhtään mitään ostamisen arvoista, ja värjätyissä ajatellaan enemmän omistajan mielihyvää noista väreistä kuin lemmikkiä.  Kieli

Laadukkaamman ruoan toinen hyvä puoli on ettei ruokaakaan kulu niin paljon; nyt pennulla on koko ajan nälkä vaikka vatsa onkin täynnä. On toisaalta niinkin, että kissan ruoansulatus tottuu siihen ruokaan mitä se syö, joten laadukkaampaan vaihtaminen ei ihan heti näy, mutta jo parissa viikossa kakan pitäisi muuttua kohti kovia papanoita.

Jos päätät ryhtyä siihen, niin ruokavalion vaihtamiseen vanha nyrkkisääntö on että hiljaa hyvä tulee. Rauhallisella tahdilla mennään siten, että 20% lisää uutta ruokaa joka toinen päivä. Pikatahti on jättää nuo välipäivät pois. Hätätilanteessa vaihdetaan ruoka laakista ja siinäpä sitten saakin varautua ripuliin.

Parturoidut viikset tosiaan kertovat että emo on jossain vaiheessa kyllästynyt pennun riehuntaan ja pistänyt toimeksi. Kun varoetäisyys seinään on pienempi, eli jarrutusmatka lyhenee, pennun on pakko rauhoittaa menoaan tai sattuu. Ihan tehokas tapa Virnistys

Muoksislisäys: tuo näkemys että ruoka maistuu kypsennettynä paremmin perustuu lukemaani että luonnossa on jokin kissalle tarpeellinen mutta harvinaisempi proteiini, joka haisee samalta. Näin kypsentäminen parantaisi maistuvuutta -- mutta erityisesti pentujen kanssa. Totta kai aikuinen kissa on hidas vaihtamaan makutottumuksiaan, joten raa'an lihan makuun päässyt ei välttämättä kypsennetystä välitä, näin siis on meilläkin. Eikä minulla tietenkään ole tähän nyt lähdettä, kun en sitä silloin joskus ottanut talteen.  Pyöritä silmiä
Siirry sivun alkuun
 

-- Olli, myös kusipääksi tituleerattu
FI*Pehmis päivän kissasaldo: 6v IC-mummorakkari ja 4v serkkutyttö sekä edellisen tyttärentyttäret, toinen hoitaa synnyinkodissaan 13.3. syntynyttä pentuetta
 
IP on kirjattu
 
blackcat_07
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 8
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #8 - 30.12.2011 - 16:01:00
 
Minustakaan latz tai whiskas oo parhaimmasta päästä, mut toistaseksi ollaan osittain näillä menty. Kun sit taas marketissa on pari ruokaa jotka on sisällöiltään ok, mutteivat ole penturuokia, niin niitä en ole tarjonnut. Täytyy jatkossa panostaa enemmän kaikkiin lihoihin, kun ne tuntuvat hyvin maistuvan. Isompi kissa taas ei niin hirveesti tykkää syödä lihaa, vaan syö sitten marketin ja eläinkaupan ruokia, joissa on ok sisällöt.

Vanhempi kissa syö orijenin raksuja. Meillä tuli pennun mukana hillsin ja RC penturaksuja, mitkä on musta ihan hyviä. Mutten kyllä aio ostaa niitä itse sitten kun loppuvat. Vaan laadukaampiin merkkeihin. ja itse ostin vie ennen pennun tulos profinen raksuja. En siis proplanin/purinan, muistin väärin:) Ja muutenkin siis, pyrin välttään sellesta tilannetta että raksut ois pääasiallinen ravintolähde. Meillä ei siis ole raksubaari aukih auki, ja varmaan pentu tyhjentäis sen hetkessä  Juustoinen Ku kuitenkin laadukkaimmatkin raksut on kissalle, vähän kuin saarioisen roiskeläppä ihmiselle  Virnistys

Oon kyl ajatellu ihan väärin tän koko ruokintasyystemin, ja liiaksi keskittyny nimenomaan penturuokaan oikeesti paremmin sopivampien perusruokien sijaan.  No virheistä oppii. Ihan liiaksi oon nojannut vanhemman kissan tuomaan kokemukseen, kun tuo toinen on ihan erilainen kaikin puolin ja joka ikisessä asiassa  Hymiö

Kiitos kaikille neuvoistanne!


Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Crowmoor
Aktiivi
****
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 269
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #9 - 02.01.2012 - 00:42:21
 
Jos se kakka ei ala kiinteytyä (voisit kokeilla vähän aikaa antaa pelkkää lihaa/kasvitonta märkäruokaa, sillä pitäisi kakan tiivistyä), niin sitten voisi tietysti giardiankin testata. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta kovinhan puhutaan että se olisi itse asiassa yllättävänkin yleinen tätä nykyä.

Multicattia voi kyllä antaa pennuille, meidän purkissa ainakin lukee että kasvaville pennuille 1tbl/kg/päivä. Se alun "täysikasvuisille" on vaan osa annostusohjetta, ei tuotteen kohderyhmä Silmänisku
Siirry sivun alkuun
 

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010 || http://harmonydivine.nettisivu.org/
GIC FI*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
 
IP on kirjattu
 
blackcat_07
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 8
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #10 - 13.01.2012 - 20:53:05
 
Nyt on annettu pelkkää lihaa pennulle reilu viikko, ja kyllähän se syö nyt paljon vähemmän ja kakka on "parempaa"  Hymiö Syödään jatkossa barffi ruokaa. Oon aina halunnu siirtyä siihen, mutta on tuntunut monimutkaiselta. Nyt ku oon enemmän lueskellu kaikista ruuista, niin ei nyt olekaan niin vaikeaa Juustoinen Ja muutenkin ku oon lukenu niin paljon negatiivista teollisista ruuista  Vihainen

Juu, luin nyt sit myös ajatuksella multicatin ohjelapun  Hymiö Olihan sie pennuistakin  Virnistys
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
AristokratappolflepDL
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 2
Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle
Vastaus #11 - 27.11.2016 - 16:49:46
 
Tammonen tuli mieleen kun saan nyt ruukkusalaatteja kaupan roskiksesta niin mietin onko jarkevaa antaa kuinka paljon kerralla kun jossain valissa ei olekkaan yhtaan salaattia.
Eli antaisko 1 vai 3 salaattia paivassa kanoja on 3 kukko et ehtii kayttaa sen parhaiten hyvaksi saahan ne muuta ruokaa tietysti?
Salaatteja kumminkin rajoitettu maara ja ei ne kauaa hyvanakaan pysy.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
martsu7916
InCat Moderaattori
Jäsen
*****
PoissaViestejä: 406
Vantaa
Sukupuoli: female
Re: Kuinka paljon on tarpeeksi ruokaa pennulle?
Vastaus #12 - 15.05.2017 - 16:02:58
 
^Tämä kissafoorumi.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta