Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 ... 17 18 19 
Lähetä aihe Tulosta
Kissan diabetes (Luettu 141629 kertaa)
Rica
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes
Vastaus #270 - 06.07.2013 - 21:03:17
 
Hei. Uusi sokerikissan omistaja täälläpäin ja olen lukenut toisten foorumilaisten kokemuksia aiheesta.

Kyseessä on n.13-vuotias tyttökissa ja hän sai diagnoosin tällä viikolla. Lääkäri määräsi aluksi yhden doosin Lantusta kaksi kertaa päivässä ja ainakin vielä kissa on yhteistyöhaluinen. Ongelmaksi on muodostunut sokerin mittaaminen. Olen yrittänyt ottaa korvien reunoilta, mutta verta ei tule sieltä riittävästi ja kissa ei pysy paikallaan verenoton jälkeen sen tarvittavan viiden sekunnin verran, jotta kone saisi lukeman.

Tiedän, että Lantus toimii, mutta siitä huolimatta mun pitää saada mittausprosessi kuntoon, koska se on sokerikissan hengissäolon edellytys. Sokerin mittaus virtsasta ei ole luotettava ja haluan tietää, että millä tasolla kissan verisokerit on.

.. Ja nyt sitten tutkin netistä erilaisia verinäytteiden ottamisen välineitä ja erilaisia sokerimittareita, jotta löytäisin parhaimman menetelmän tarvittavan veritipan saamiseksi.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Musse
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 2
Re: Kissan diabetes
Vastaus #271 - 15.07.2013 - 22:42:15
 
Moi Rica,
Mulla oli sama ongelma, vaikeinta oli saada verensokeria mitattua. Kuten totesit, se on kuitenkin tärkeä mitata, että pystyy välttämään hypoglykemian.. Itse sain myös ajan mittaan pienennettyä annosta, kun mitatessa oli sokeritaso alhaisempi, ja lopulta pääsimme kokonaan eroon insuliinipistoksista Hymiö Nyt mittailen vain joskus harvoin sokeria tarkistaakseni, että tilanne on edelleen kunnossa.

Itsellä auttoivat nämä temput: varsinkin aluksi oli todella paljon apua kaverista, joka piti kissaa hyvänä, silitteli ja rapsutteli, näin kissa ei juurikaan hermostunut nippauksesta. Ajan myötä siinä itsekin oppi tarkemmaksi ja nopeammaksi, ja kissa ehkä jonkin verran tottui, niin ei aina tarvinut sentään kaksin tehdä tuota. Leikkasin myös kissalta pisimmät korvakarvat pois, jotta pääsin pistämään helpommin, ja monesti hieroin korvaa aluksi lämpimämmäksi, jotta verta kiertää enemmän. Sokerimittarina meillä on Freestyle Freedom Lite, joka toimii käsittääkseni pienimmällä mahdollisella veritipalla, eikä siinä tarvita viittä sekuntia paikallaanoloa, riittää kun sen tipan saa tikkuun.

Toivottavasti edes jostain näistä on apua Hymiö Oletkin varmaan lukenut täältä forumilta tuosta hiilareiden jättämisestä pois? Itse saimme sillä siis taudin toistaiseksi haltuun ja pikkuhiljaa insuliiniannokset pienemmiksi ja lopulta kokonaan pois Hymiö
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Pirteä Kissavanhus
Aktiivinen
**
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 54
Re: Kissan diabetes
Vastaus #272 - 23.07.2013 - 12:35:27
 
Heippa,

Tulin tänne kertomaan meidän tilanteen, vaikka kerrottavaa ei diabeteksen osalta olekaan. Roikuttiin täällä viime syksynä hakemassa neuvoja diabetekseen ja oli niin hyvät neuvot, että diabetes selätettiin.

Keväällä 2013 huhtikuun jälkeen kissavanhus alkoi laihtua. Yritimme antaa sille mukavan kevään ja kesän alun. Extrapaljon huomiota ja hyvää ruokaa, mistä tykkää. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä kissa meni sitten sängyn alle, mikä oli harvinaista tuolle sosiaaliselle kissalle. Tilasimme ajan lääkärille ja saimme sen tiistaille 2.7. Tilasimme suoraan ajan lopetukseen ja otimme vain pintapuolisen tutkimuksen enää. Oli älyttömän pitkä aika maanantaista tiistaihin klo 14.

Kissa oli tiistaiaamuna ihan pirteä. Kun nousin sängystä, se tuli heti syömään aamupalaa hyvällä ruokahalulla ja sen jälkeen hyppäsi syliini. Se oli vain heikohko ja väsyneen oloinen. Turkki oli puhdas ja silkkinen loppuun asti. Lähtiessään täältä kissa painoi enää 3,7 kg ja oli n. 17,5-18,5 vuotias. Tätä on tässä nyt itketty viikkotolkulla ja nyt vasta pystyin päivittämään tilanteemme tänne.

Niin ja verensokerit ei siis olleet korkealla enää viime syksyn jälkeen, eli diabetes ei varsinaisesti ollut syy tälle.

...
Tähän työpöydällekin tuo jaksoi vielä hypätä viimeisenä päivänään ja siinä se makoili n. tunnin ja minä sitä rapsuttelin. Tuo kuva on otettu 26.6.2013.

Jahka jaksan tehdä inventaarin, niin lykkään nuo diabetes-tarvikkeet kirpparille. Lähinnä ruiskuja ja pari kynää insuliinia. Muut liuskat meni jo vanhaksi.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
berttu
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes /ketoasidoosi diag
Vastaus #273 - 14.06.2014 - 20:45:51
 
Sinällään myöhäistä enempää repiä,mutta..,Oskarin (maatiais) sokeri arvo oli 31 ja lääkärin mukaan aika/hyvin epävarmaa että selviääkö ja näin ollen ikäänkuin "suositteli" nukkumattia. Lisäksi olisi hänen mukaansa tarvinnut jatko/tehohoitoa eläinsairaalassa ainakin 2-3vrk, hänen mukaan ainakin 500-600e vrk? ja sen jälkeinen hoito rumba.Se miten tähän päädyttiin /jäi mielestäni huomioimatta, ilmeisesti kun niskassa oli iho rikki (alkoi raapimaan jossain vaiheessa kevättä), tätä kestänyt yli 1,5kk eikä oikein parannusta ,tosin iho koe  tuloksia odotettiin vielä.tuntuu että tämä iho-oireet vei huomion muualle..

Iho-oireiden takia käytiin ensin kunnallisessa ja tuskaannuin kun ei mitään parannusta 3vk ,vaihdettiin yksityiseen.vointi vaikutti vähän vetämättömältä hetkittäin jo tässä kevään mittaan ja  tuo iho-oireiden lääkitys rumba ajateltiin kenties ressaavan kattia,aamuin illoin linimentit niskaan (noin 6vk,canon vet,canaural,betadine) ja tästä ei pidetty yhtään,antibiootit ja kortisonit päälle.
Mitään erikoista veden juontia ei ilmennyt koko kevään aikana paitsi nyt noin 4vk sitten kun vaihdetiin näiden iho ongelmien takia hilssin z/d kuivaruokaan (ensimmäisen lääkärin suosittelema),samoihin aikoihin alkoi selvästi vesi maistuun ja tästä puhuttiin kummallekkin  lääkärille ja myös tuosta vetämättömyydestä,ruoka maistui kyllä.

Nyt 3p aikana alko sitten vetämättömyys korostuun ja 13.6 aamulla Oskari makasi vesikipponsa äärellä,oksentaneena (ensimmäinen kerta,ei tietoa mihin aikaan yöstä),tosin se vielä nauku ulos ja käveli,mutta meni lattialle makaamaan ja jäi siihen..eli lekurille samoin tein jossa sitten tuli tämä ketoasidoosi tila,lisäksi sanoi että veri on niin "rasvaista"tai sen suuntaista että ei oikein veri arvoja saatu muutakuin tämä sokeri.noin 2vk  aikaisemmin iho-oireiden takia otettiin veri koe ja sama lääkäri kysy että onko syönyt juuri kun veri on "rasvaista" ja tämän vuoksi ei saatu mitään veriarvoja?..Todettiin että on saattanut syödä,silloin jo mietin että lekuri ei enempää kiinnostunut koko veri asiasta sanoi vaan että jos tila huononee niin takas,olisi pitänyt jälleen kerran tajuta itse..

Oskarilla oli myös jonkin sortin ruoka allergia,kaupan ruuat sai kutinaa aikaiseksi, vaikka se niitä joskus innolla söi,todella harvoin, lisäksi todetiin n 4-5v sitten kaliikki  ja hampaita muutama pois ja siihen hoitoa,lääkkeen nimeä en muista,veri arvot ok.Lähes koko elinaikansa söi sitten royal caninin sensitivee ja kutinat pysy suht pois kun oikein muu  ei kelvannut, ei raaka liha ,paistettu kana vain juuri pannulta tulleena.Ei selvästikkään osattu ajatellakkaan koko diapetes juttua,paino pysytteli 6kg paikkeilla, ja se notkeus..jaksoin aina ihastella kaverin hyppykykyä jonkin päälle..

-Nyt harmittaa/x..aa tuo kiireellinen päätöksen teko (nyt nettiä lukeneena) ja se että lääkäri melkein tyrmäsi insuliinin laiton koska arvo oli niin korkea,lisäten että pytinki on auki vielä noin 4h että on epätodennäköistä että siinä ajassa mitään toipumista kerkiää tapahtuun ,eli joudutte joka tapauksessa menemään eläin sairaalaan jatko seurantaan..

-onko minkälaisia kokemuksia,korkeasta sokeri arvosta ja selvinneistä..

-onko nuo eläin sairaalan vrk hinnat todella noin korkeat.

-ihmetyttää että onko vehkeet liian hienot että ei saada arvoja,eli ajattelisin että oli arvo/t noin suunnillee kuinka päin xxxx vain, niin sentään muut arvot saadaan.
samalla tulee mieleen että kuinka todellinen sokeri arvo oli jos kerran laitteet ei kykene mittaan muita arvoja..(no kun se veri oli sellasta ja sellasta).

-Bisnes,myös laitteiston myyjälle ja artisti maksaa..

-voiko kalikki vaikuttaa jotenkin..haimaan?

-jossitellaan,jos Oskarilla oli veren sokeri koholla ennen näiden antibioottien ja kortisonin antamista voiko nämä kehittää tilanteen pahemmaksi..

Saattaapi olla hiukan ilmaisu sekavaa,mutta hieman ilmaa nuuhkaistuani jää hiukan -sellanen-  haju..

Oskari 15.4.2005-13.6.2014 klo 12.24.


Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
tuhti
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 38
Re: Kissan diabetes
Vastaus #274 - 19.10.2014 - 12:37:47
 
Moi
Ainakin on mahdollista saada sokeri pysymään kurissa.
Itse pistin insuliiniä noin kolme kuukautta kun annos löytyi ja sen jälkeen arvot alkoi pysymään tasaisesti vähän alle viiden, eikä tarvinnut enää pistellä.

Tärkeimmät asiat ainakin omalla kissalla oli ruokavalion muutos, painonpudotus, välineet joilla sokeria mittasin ja insuliiniä pistin. Ja kärsivällisyys.

Täältä foorumilta löytyy kaikki neuvot mitä ihmiset on toisilleen antaneet ja minä noudatin niitä, enkä eläinlääkärin.

Ruoka esim. raksut otin pois. kaikki purkkiruuat missä sokeria, viljatuotteita, kasviksia. Annan naudan jauhelihaa ja kanaa keitettynä. Maustamattomia tietysti. Ja muutamaa purkkiruokaa.

Eli on mahdollista ettei tarvitse loputtomiin pistää.

Täällä on muutama henkilö antanut erittäin hyviä neuvoja omista kokemuksistaan.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
pizzapohja
Aktiivinen
**
PoissaViestejä: 62
Re: Kissan diabetes
Vastaus #275 - 16.11.2014 - 01:41:55
 
Heippa kaikille, oma sokerikissa lähti sateenkaarisillalle 18,5-vuotiaana keväällä 2013.  Epävarma
Syynä ei ollut diabetes vaan mahdollinen kasvain hengitysteissä. Rohina alkoi olla sellasta viimeisinä viikkoina, että oli paras antaa kaverin lähteä arvokkaasti.

En voi kylliksi toistaa tuota "hiilarit pois"-mantraa. Mikään toimenpide ei auta niin kauan kuin ruokavalio on persiillään. Jos kissalle ei anna hiilihydraatteja, sen verensokeri ei nouse. Se on just niin yksinkertaista. Kissa ei siitä kärsi, jos se ei saa raksuja, se on varma.

Paljon tsemppiä kaikille sokerikissoille  Pusu
Siirry sivun alkuun
 

Diabeetikkokissojen foorumi (amerikkalainen): http://diabeticcatcare.com/forum & tietoa kissojen diabeteksesta: http://diabeticcatcare.com/
 
IP on kirjattu
 
Donu
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes
Vastaus #276 - 11.12.2014 - 19:58:08
 
Hei, täällä uusi foorumilainen tuli kyselemään vinkkejä tai kokemuksia. 10,5 -vuotiaalla maatiaiskollilla puhkesi diabetes toiseen kertaan. Pari vuotta sitten sairasti viimeksi, parin kuukauden Lantus-hoidolla ja ruokavaliolla pystyi jättämään insuliinin pois. Sai 2 ja sitten 1 yksikköä aamuin illoin. Nyt tulivat samat oireet uudelleen kuukausi, kaksi sitten - juo ja laihtuu. Sokeriarvot olivat huimat lääkärissä kuukausi sitten, Lantista piikitetty ensin 1 yksikkö, sitten 2 yksikköä, kolme yksikköä ja eilisen kontrollin jälkeen annos on nyt 4 yksikköä aamuin illoin. Lisäksi vaihdettiin varmuudeksi neula isompaan, jos pistos ei ole mennyt perille. Muut veriarvot katsottiin ja niissä ei lääkärin mukaan ollut sanomista. Varmuudeksi sai myös antibioottikuurin virtsatietulehduksen varalta, pissanäytettä ei saatu otettua. Onko kokemusta tällaisesta, kun insuliini ei tunnu auttavan? Etusivulla oli juttua Somogyi-ilmiöstä, mutta se meni itseltäni hiukan ohi. Ei nyt oikein hyvältä vaikuta, kissa on sinänsä ihan pirteä, mutta laihtunut entisestään noin 1,5 kiloa, mikä tekee jo noin 30 % painossa.. Surullinen
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
ropelius
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes
Vastaus #277 - 27.06.2015 - 20:40:55
 
Hei Kaikille,

Näistä viestiestä on ollut paljon apua meidän kissan hoidossa ja nyt ollaan elelty 2 vuotta diabeteksen kanssa ja ajattelin, että kerron omat vinkit joista on ollut apua.

Meidän kissalla oli ketoossi kun diabetes todettiin, ja eläinlääkrin toiminalla oli merkitystä todella paljon. Kunnallinen eläinlääkäri ja nuori kaveri, taisi olla eka kerta kun teki tuollaisen ketoosihoidon, mutta asenne selvästi ratkaisi tässäkin, halusi auttaa meidän kissa. Netistä löytyy ohje, mutta en voi laittaa linkkiä tähän koska foorumi estää sen.

Ketoosi oli ollut varmaan jo viikon verran koska hengitys haisi erilaiselle kuin normaalisti.

2 päivän kulttua kissamme pääsi kotiin ja aloitettiin pakkosyöttäminen. Se vei noin 10 päivää ja homma lähti paranemaan.

Nyt ollaan menty raa-alla ruualla ja diabetes raksuilla, sekä käytetty kissa lenkillä. Pikku hiljaa pitempiä ja pitempiä lenkkejä. Välillä on käynyt sokerit liian alhaalla, etenkin jos ei ole säännöllisesti saanut ruokaa. Annokset on aamulla 2 ja illalla 3 yksikköä Lantusta.

Seuraavana varmaan pitäisi opetella ottaa verinäyte jotta voisi tietää paremmin tuon insuliini annoksen. Pari kertaa ollaan korvanlehdestä kokeiltu ottaa, mutta kissa hermostuu. Myös tuo pelkän raa-an lihan syöttäminen voisi olla kokeilun arvoista.

Omat hyväksi toimivat jutut:
- Joka päiväinen lenkkeily+leikkiminen kissan kanssa
- Raaka ruoka + diabetes raksut
- Pissa ja juonti määrien seuraaminen

Toivotaan, että päästäisiin eroon kokonaan tuosta piikittämisestä.  Hymiö
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Hilla
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes
Vastaus #278 - 16.11.2015 - 22:37:15
 
Hei!
Meillä todettiin norskipoika Vilillä (12v.) viime viikolla diabetes ja pistokset aloitettiin lauantaina.
Lääkäri ei vastannut oikeastaan mihinkään kysymyksiin siellä ollessamme vaan sanoi vain, että tarvittaessa varattava opastuskäynti pistämiseen (johon en apua tarvinnut). En ole täällä vielä löytänyt hyvää ja mieluista ell:ä. Kissat siis muutaneet luokseni vasta 4kk sitten ukkini kuoleman jälkeen.
Oikeastaan haluaisin tietää milloin sokerit on hoitotasolla? lähdettiin liikkeelle 26.8 sit oltiinkin jo päivässä 18.6 ja illalla eilen jo 15.8 ja tänään aamulla 18.3 ja insun jälkeen 9.1 sit mitattiin vielä ylimääräinen mittaus joka oli 5.4 ja ilta mittauksella 6.3 jollonka emme pistäneet enää insua. Ja tänään ei herra ole enää syönyt kuin aamulla ja mikään ei maistu. Iltapuoleen sain syölmään vähän jauhelihaa jonka oksensi kohta pois. Ell määräsi samalla kun insu määrättiin niin antibiotin ja kipulääkkeen.. Metacam 0,5 mg/ml.
Mitään tarvetta ei antibotille tai kipulääkkelle ollut mut varmuudeksi näin.
Sekava teksi mut oon ihan huolesta soikea.
Oikeastaan se mitä haluaisin tietää on kaikki kissan diabeteksestä! Me saimme tekstiä vain kissan stressin lievityksestä eikä muusta.
Auttakaa meitä!
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
orientexpress
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Re: Kissan diabetes
Vastaus #279 - 21.02.2016 - 19:19:16
 
Kissallani todettiin kaksi viikkoa sitten diabetes ja nyt tarvitsisi pystyä antamaan Lantusta 1.25 yksikköä eikä kynällä voi annostella kuin kokonaisia. Luin ketjusta että aiemmin joku teistä (pirteä kissavanhus?) oli onnistunut tilaamaan BD Micro Fine + Demi 0,3 ml ruiskuja VetUk nettikaupasta. Ruiskut ovat apteekkista neljä kertaa kalliimpia ostaa.  Surullinen Tullinko kanssa ei tule ongelmia ruiskuja tilatessa eli tilauksen voi huoletta tehdä?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
jounikj
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 2
Re: Kissan diabetes
Vastaus #280 - 12.04.2016 - 17:52:31
 
Tilaan ruiskuja (BD MICRO FINE+ Demi U 100 0,3 x 8mm 0,3ml 100) lillysbar.de stä. Ei ole ollut ongelmia ja hinta noin 60% halvempi kuin Animagissa.

Suosittelen.

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Lätkä ja Tessa
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 1
Pks
Sukupuoli: female
Re: Kissan diabetes
Vastaus #281 - 08.06.2017 - 16:51:48
 
Heippa!

10-vuotiaalla kollillani todettiin pari viikkoa sitten diabetes. Alkuhankaluuksien jälkeen sokereiden mittaus menee jo ilman ongelmia ja insuliinin antaminen (lantus-kynä) sujuu hienosti.

Vaihdoin juuri diabetes-märkäruokaan. Naksuja ei syödä lainkaan.

Minulla on ihmismittari, johon tietenkään ei voi luottaa. Eläinlääkärissä testattuna sekä eläin- että ihmismittarilla, näytti mittarini noin 5-6 vähemmän, joten sen mukaan olen laskeskellut.

Sokerit tuntuvat hyppivän aivan miten sattuu. Alle 10 ne on harvoin, mutta ei sentään mene siellä yli 20 enää kuin harvoin. Ihmettelen kovasti, miten ennen insuliinia arvot ovat 5,2 (+5-6) ja insuliinin jälkeen 12,3 (+5-6)? Tämä eniten ihmetyttää. Annostus on 2 yksikköä 12 tunnin välein.

Eläinmittari pitäisi ostaa, mutta ei vaan yksinkertaisesti ole rahaa laittaa sitä 80e + 80e (liuskat) näin työttömänä. Mitään vinkkejä mistä löytäisi esim. käytettynä halvemmalla?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 ... 17 18 19 
Lähetä aihe Tulosta